> AReTi's B.log: Το Φθινόπωρο σε μια πιατέλα

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το Φθινόπωρο σε μια πιατέλα

                                                                                                                                                                         Μια οικονομική ξύλινη πιατέλα   η οποία είχε παλιώσει και φθαρεί (για πέταμα ήταν σας λέω), ανανεώθηκε και.........voila!!! 







 Κάποια στιγμή   είχα αγοράσει απ' το IKEA μια οικονομική ξύλινη πιατέλα σε απλό μπεζ  χρώμα. Η μόνη της  ιδιαιτερότητα ήταν κάποιες γραμμές που έκανε το ξύλο. Μπορεί  να την πετύχατε  κι' εσείς. 
Περισσότερο χρηστικό ρόλο είχε σ' ένα τραπέζι της βεράντας ,αφού ρίχναμε μέσα διάφορα πραγματάκια, παρά διακοσμητικό. Άρχισε σιγά σιγά να βάφει, να λερώνει, να παλιώνει δηλ.
Πέρυσι το καλοκαίρι που άρχισα ν' ασχολούμαι  με την τεχνική της χαρτοποετσέτας, ήταν το πρώτο αντικείμενο  που έκανα εξάσκηση. Της έβαλα μόνο τα κίτρινα και πορτοκαλί λουλουδάκια από μια χαροπετσέτα. Ούτε  βερνίκια ούτε χρώματα ούτε τίποτα. Και καμάρωνα κιόλας  γι΄αυτό που έκανα!Τόσα ήξερα, τόσα έκανα. Φέτος αυτό που έβλεπα δεν μου άρεσε και αποφάσισα να της κάνω ένα γενικό retous. Λυπάμαι μόνο που δεν έβγαλα φωτογραφία το "πριν".
Την έτριψα με γυαλόχαρτο ( μια απολέπιση την ήθελε ), την έντυσα μ' ένα ωραίο σχέδιο με φθινοπωρινά  φρούτα και λουλούδια με την τεχνική decoupage, της έκανα μακιγιάζ (φωτοσκιάσεις δηλ.) με ακρυλικά χρώματα και σμάλτα καθώς και  ειδικά περιγράμματα και στο τέλος της φόρεσα τα χρυσαφικά της (της έβαλα φύλλο χρυσού ιμιτασιόν) και όταν στέγνωσε 2 στρώσεις βερνίκι . Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ και γι αυτό της έδωσα προαγωγή. Την έβαλα στο τραπέζι της κουζίνας κι' επειδή το σχέδιο είναι πολύ όμορφο δεν ρίχνουμε τίποτα πια μέσα.
Απολαύστε την!!!



Πείτε μου κι' εσείς τη γνώμη σας γι΄ αυτή την μεταμόρφωση!
Θα χαρώ  να διαβάσω τα σχόλιά σας!



2 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα και καλό & δημιουργικό ταξίδι σου εύχομαι στη μπλογκόσφαιρα!
    Καλό Μήνα απ αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά χάρηκα πολύ που μ' επισκέφτηκες καισ΄ευχαριστώ για τις ευχές. Να είσαι γερή και δυνατή και έχεις ένα δημιουργικό φθινόπωρο!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.